Geschiedenis


Vier jaar geleden is Henry van der Dussen gestart met Parkinson boksen in Rotterdam samen met bokstrainers Gerard Bok en Adriaan van den Berg. Henry heeft zelf Parkinson een zocht een sport die een positief effect heeft op de symptomen bij Parkinson. Tot zijn eigen verbazing is hij nu - 4 jaar later - voorzitter van de Parkinson Sport vereniging Rotterdam, een snel groeiende vereniging met 40 leden. Inmiddels heeft hij samen met anderen, ook een dansclub en een Parkinson koor opgezet en wordt er op zondag gevoetbald in het park. Maar het mooiste is, het is een hele hechte club mensen geworden die elkaar ondersteunen bij hel leven met Parkinson en het vertragen van de symptomen.

 

Vereniging


Wij zijn een vereniging die tot doel heeft om de kwaliteit van leven van onze leden te verbeteren door het aanbieden van sporten die een bewezen positief effect hebben op je ziekte en door het delen van kennis en ervaring. Daarnaast zijn we een leuke club waar lol en gezelligheid voorop staat Verbeter je levenskwaliteit en neem vandaag nog contact met ons op!
We richten ons niet allen op fysieke activiteit, maar ook op voeding en mentaal welzijn.

.

 

"Sport heeft een vergelijkbaar effect als medicijnen”
--  
Bas Bloem, Neuroloog 

Bewegen moet


Heb je een chronische ziekte - bijvoorbeeld Parkinson of MS - én wil je meer bewegen omdat je gehoord hebt dat dat de symptomen kan verlichten. Sluit je dan bij ons aan. Wat bieden wij: 

  • Diverse sportmogelijkheden zoals boksen, dansen, Groot Bewegen, voetballen en een enthousiast koor.

  • Deskundige begeleiding: Ons ervaren team begrijpt de uitdagingen van chronische zieken.

  • Een ondersteunende gemeenschap: Ontmoet gelijkgestemden en inspireer elkaar


Meld je aan